5 praktiska tips på vad du kan göra i Microsofts program

Microsofts Windows och Officepaket är smarta lösningar för att hantera information och skapa dokument. Mjukvaran kan med fördel utnyttjas för att få en smidigare vardag. Här har du fem praktiska tips på hur det kan gå till!

Hitta och organisera filer i Microsoft Windows

Microsofts operativsystem säljs på ProgramvaruKungen och det behöver inte vara en så stor utmaning att hitta eller organisera filer i det. Nej, inte ens om du har många filer och mappar. Ett bra sätt att hålla reda på dina filer är att använda Utforskaren i Windows. Med denna kan du enkelt söka efter filer genom att använda sökfältet längst upp. Du kan också organisera dina filer från exempelvis ditt Officepaket genom att skapa mappar och undermappar. På så sätt blir det lättare för dig att navigera dig fram bland dina viktiga material.

Skapa professionella dokument i Word

Word är ett program i Microsofts Officepaket och man använder det för att skapa proffsiga dokument. För att göra dina dokument mer professionella kan du använda olika formateringsalternativ som typsnitt, storlek och färg. Du kan även använda olika stilar och teman för att ge dina dokument en enhetlig och snygg look. Dessutom kan du infoga tabeller, bilder samt diagram för att göra dokumenten ännu mer visuellt tilltalande.

Mata in och analysera data i Excels kalkylblad

Officeprogrammet i Excel är ett kraftfullt verktyg för att mata in och analysera data. Du kan använda olika formler och funktioner för att utföra beräkningar och analysera data. Diagram och grafer kan likaså användas för att visualisera dina data på ett tydligt sätt. Dessutom kan du bygga databaser för att samla in, sammanställa och analysera stora mängder data på ett effektivt sätt. Om du integrerar kalkylarken med varandra räcker det att du öppnar en av filerna i Windows för att nå hela ditt databassystem.

Kreera imponerande presentationer i Powerpoint

Genom programmet Powerpoint kreerar du imponerande presentationer. Du kan använda olika layouter och teman för att ge dina presentationer ett professionellt utseende. När du lägger till övergångseffekter och animationer blir presentationerna engagerande. Detta finns det alltså funktioner för. Bilder, videoklipp samt ljud är exempel på andra element du kan utnyttja för att ta dina powerpoints till en ny nivå.

Organisera din e-post i Microsoft Outlook

Microsoft Outlook är ett smidigt verktyg för att organisera din e-post. Du kan använda olika mappar för att sortera dina e-postmeddelanden på ett effektivt sätt. Du kan också använda funktioner som flaggor och kategorier för att markera och prioritera viktiga meddelanden. Tack vare den inbyggda sökfunktionen hittar du specifika e-postadresser och -meddelanden snabbt.